Select Page

Buddhist Center, Warsaw

Buddhist Center Warsaw- new edifice, 2015-2018, was before a warehouse from 50., whose architecture was redesigned by Grupa 5 Architects according to  requirements of conservation of monuments.  Interior design was done to keep the new concrete construction inside visible. This decision needed to be strongly balanced with “warming” materials as oak veneer of acoustic panels, or red upholstery, to avoid too rough atmosphere.

Buddha statue in a meditation hall

View on a dinning area
View to the dinning area
Living room

Living room with the view to the shop

Living room

Public bathroom at the groundfloor

Public bathroom at the groundfloor

Public bathroom on the ground floor

Entresol on the first floor

Corridor at the entresole, private space for residents

View from the entresol

Buddha statue in the meditation hall

Kitchen and dinning area

Gompa- meditation hall

Detail of the kitchen bar
Kitchen bar

Dinning room

View through the connector to the old building of the center

Living room with the view to the kitchen

Entresol on the first floor

Living room, in the background stairs to the first floor

View from the ground floor to the ceiling

Authors:
Katarzyna Kowal
Justyna Smolec
Piotr Gubernat

Photos:
Adrian Kwidzyński

Styling:
Life